Eigen bijdrage

Voor hulp bij het huishouden, begeleiding en de meeste voorzieningen van Loket Altena betaalt u een eigen bijdrage. Een eigen bijdrage is een bedrag dat u iedere 4 weken betaalt voor de voorziening. Wij berekenen de volledige kostprijs van een voorziening aan u door.

De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen.

Hoe hoger uw inkomen en vermogen, hoe hoger uw eigen bijdrage. Bij het berekenen van uw eigen bijdrage wordt er een maximaal eigen bijdrage per periode vastgesteld. Dit is het bedrag dat u per periode maximaal kwijt bent aan hulp bij huishouden, begeleiding en/of andere voorzieningen. De eigen bijdrage wordt geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). U krijgt een rekening van het CAK.

Bereken de hoogte van uw eigen bijdrage.

Kostprijs

De kostprijs is het bedrag wat de gemeente aan de leverancier of zorgaanbieder betaalt voor de voorziening. U betaalt zolang u de voorziening gebruikt, of (in het geval van “aangekochte voorzieningen”) tot u het bedrag hebt afbetaald.

U betaalt geen bijdrage voor:  

  • rolstoelen
  • voorzieningen waar de gemeente geen kosten voor heeft (sommige woningaanpassingenminder dan € 1.000,- in huurwoningen)
  • collectief vervoer (deeltaxi)