Alarm-klus-maaltijd

Klussendienst

Een lamp verwisselen, bevestigen van steunen in het toilet, de gootsteen ontstoppen, de verwarming ontluchten of de deurbel vervangen? Klussendienst ‘De Helpende Hand’ voert klussen uit in de gemeente Woudrichem. Het betreft kleine klussen in en om het huis zoals: klusjes, reparaties, eenvoudige computerservice en administratie.

De klusmedewerkers doen geen werkzaamheden die een professionele timmerman, loodgieter of aannemer zou moeten doen. Ook voor werkzaamheden waarvoor normaal een beroep op de verhuurder van het pand gedaan kan worden komt de klussendienst niet. Als de klusjesman voor de uitvoering van de klus materialen moet kopen, zijn de kosten voor rekening van de klant. De klant betaalt deze kosten contant aan de klusjesman.

Woudrichem

Inwoners van de gemeente Woudrichem kunnen terecht bij Stichting De Vleet, 0183  - 301 710.
Voor de werkzaamheden wordt een contante vergoeding berekend van € 2,75 per half uur. Als de klus korter duurt dan een half uur wordt het minimum van € 2,75 gerekend.

Werkendam

Inwoners van de gemeente Werkendam kunnen iedere dag tussen 9.00 en 12.30 uur bellen met 06 - 39 58 51 70. Voor de werkzaamheden wordt een contante vergoeding berekend van € 5,00 per uur. Als de klus korter duurt wordt het minimum van € 5,00 gerekend.

Maaltijden

In de volksmond tafeltje-dek-je genoemd. De maaltijd wordt tussen de middag aan huis gebracht in een geïsoleerde doos, op de afgesproken dagen. Een diepvriesmaaltijd behoort ook tot de mogelijkheden.

Aan de maaltijd zijn kosten verbonden. Wanneer u naast het hoofdgerecht ook een voorgerecht en/of een nagerecht heeft besteld zijn er meer kosten aan verbonden.

Wilt u gebruik maken van de maaltijdendienst dan kunt u terecht bij de volgende organisaties:

Voor inwoners van de gemeente Werkendam:

Stichting Trema, 0183 – 408 444.

Voor inwoners van de gemeente Woudrichem:

Stichting De Vleet, 0183  - 301 710.

Alarmering

In uw eigen huis wilt u zich veilig voelen. Als u bijvoorbeeld slecht ter been bent, kunt u vallen. Dan is het prettig dat u makkelijk iemand kan bereiken.

Personenalarmering is een alarmknop die u bij u draagt, met een draadloos zendertje. Zodra u de knop indrukt, maakt het zendertje direct contact met een alarmcentrale in uw regio. Personenalarmering wordt niet door de gemeente geregeld. Hiervoor kunt u terecht bij de diverse organisaties. Een aantal voorbeelden: