Aanvragen uitkering

Heeft u geen werk en te weinig geld om van te leven? Dan kunt u een (aanvullende) bijstandsuitkering aanvragen op basis van de Participatiewet. Bij een uitkering horen rechten én plichten. U moet bijvoorbeeld op zoek naar werk zodat u zelf geld kan verdienen. Meer over de voorwaarden bijstandsuitkering

Kostendelingsregeling

Woont u samen in één woning? Dan krijgt u vanaf 1 januari 2015 misschien een lagere uitkering. Dit is de kostendelingsnorm.

Bijstandsuitkering aanvragen

Een uitkering regelt u via http://www.werk.nl/ met uw DigiD. Volg de instructies op de website.

  • Heeft u geen DigiD? Vraag direct aan via http://www.digid.nl/. Bel 14 013 om door te geven dat de DigiD is aangevraagd, zodat een meldingsdatum voor uw uitkering wordt geregistreerd.
  • Ondernemer? Maak een afspraak met Loket Altena 
  • Heeft u de AOW-leeftijd? Vraag de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen aan.
  • Storing op werk.nl? Bel de helpdesk van het UWV via 0800-8001.

Na versturen digitale aanvraag bijstandsuitkering

Na het versturen van het formulier via http://www.werk.nl/ maakt u direct een afspraak voor het meldingsgesprek met Loket Altena. Maakt u de afspraak niet binnen 2 werkdagen, dan moet u zich weer eerst opnieuw melden op http://www.werk.nl/.

LET OP! Verstuur dus eerst het formulier via http://www.werk.nl/ en maak daarna de afspraak. Een meldingsgesprek is niet mogelijk als u nog geen bijstandsuitkering heeft aangevraagd.

Het meldingsgesprek

Het meldingsgesprek vindt plaats bij Loket Altena, Raadhuisplein 1 in Werkendam of Woudrichem. Vraagt u met uw partner een uitkering aan, dan moet ook uw partner bij de afspraak aanwezig zijn.

Afhandeling

Tijdens het meldingsgesprek informeren wij u over de verdere afhandeling van uw bijstandsaanvraag.