Cultuurpunt Altena leest voor

Een vrijwilliger van De Bibliotheek CultuurPuntAltena komt bij u thuis of op uw kamer voorlezen. Dit kan een roman zijn, een (kort) verhaal, een gedicht, de krant, maar het kan ook zomaar een tekst zijn. Of er ontstaat een verhaal aan de hand van een foto, een plaatje, een voorwerp, een herinnering …

Waarom?

Er zijn veel mensen die graag een boek lezen, de krant of een mooi gedicht. Lukt dat zelf niet meer, dan doen wij dat graag voor u! Zo kunt u blijven genieten van mooie teksten en verhalen. Bovendien brengt zo’n bezoek gezelligheid en dat – gewoonlijk – één keer per week! Een moment om naar uit te kijken …

Voor wie?

Voor iedereen die in de gemeente Aalburg, Werkendam of Woudrichem woont. Dat kan bij u thuis, bij u op de kamer of met een groepje bij een (zorg)instelling.

Hoe gaat het?

De Bibliotheek CultuurPuntAltena zoekt een vrijwilliger die past bij de aanvrager. Samen besluit u wat, wanneer en hoe vaak wordt voorgelezen.

Kosten?

Tot de zomer van 2015 kunt u gratis aan dit project meedoen. Daarna is de proefperiode afgelopen. Wilt u het voorlezen voortzetten? Dan blijft het voorlezen gratis en betaalt u alléén de kosten van een bibliotheek­abonnement (€ 36,=/jaar). Voor dit bedrag kunt u bovendien onbeperkt en boetevrij (voorlees)boeken, informatieboeken, tijdschriften en dvd’s lenen. U mag de materialen 6 weken thuis houden.

Belangstelling?

Wilt u meedoen, of kent u iemand die belangstelling heeft? Neem contact op met Tryntsje van Vessem, mail: t.vanvessem@bibliotheekaltena.nl, of 0183-501983 / 441602, of bij de bibliotheek bij u in de buurt.